Chémia

Metodiky overené v šk. rokoch 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020 :

  • Ako funguje biologická membrána
  • Ako oxid uhličitý ovplyvňuje pH roztokov
  • Ako oxid uhličitý ovplyvňuje pH roztokov 2

  • Ako si žijú kvasinky – alkoholové kvasenie
  • Ako soľ ovplyvňuje teplotu tuhnutia a varu vody    žiacky videoprojekt
  • Ako zničiť vitamín C
  • Alkalické kovy
  • Arény
  • Bielkoviny
  • Biolepidlo
  • Chémia kože
  • Chemické reakcie v organickej chémii
  • Chemické vlastnosti arénov
  • Chemické výpočty, látkové množstvo
  • Detektívny príbeh

  • Dialýza
  • Energetické zmeny pri chemických reakciách
  • Exotermické a endotermické reakcie
  • Exotermické a endotermické reakcie 2
  • Hydroxyderiváty
  • Izoméria I
  • Izoméria II

  • Karboxylové kyseliny
  • Kofeín
  • Kypriace prášky
  • Môžeme uvariť zemiaky v etanole alebo acetóne?
  • Nukleové kyseliny
  • Od železnej rudy k oceli
  • Periodická tabuľka prvkov
  • Prvky periodickej tabuľky prvkov
  • Prvky s2
  • Prvky skupiny medi
  • Rozpustnosť CO2 v minerálnej vode

  • Sacharidy
  • Sieťovanie a pružnosť plastov
  • Skúsme rozpustiť globálny problém
  • Spoznávanie plastov
  • Tráviace enzýmy
  • Uhľovodíky
  • Úvod do organickej chémie
  • Viete, čo jete?
  • Viete, čo pijete?
  • Vodivosť vody
  • Vodivosť vody 2
  • Vplyv faktorov na rýchlosť chemických reakcií
  • Vplyv faktorov na rýchlosť chemických reakcií 2
  • Vplyv katalyzátorov na rýchlosť rozkladu peroxidu vodíka
  • Vplyv koncentrácie látok na chemickú rovnováhu
  • Vplyv koncentrácie reaktantov na rýchlosť rozkladu peroxidu vodíka
  • Vplyv teploty na chemickú rovnováhu
  • Vplyv teploty na chemickú rovnováhu 2
  • Vplyv teploty na rýchlosť rozkladu peroxidu vodíka
  • Vplyv veľkosti tuhých látok na rýchlosť chemickej reakcie
  • Vražda a jedlo
  • Výroba etanolu
  • Zákon zachovania hmotnosti

  • Zbavte sa kvasiniek