Redaktori Quo vadis opäť bodovali

Vo štvrtok 25. apríla 2024 sa členovia redakčnej rady Quo vadis zúčastnili celoštátnej súťaže MEDart v mediálnej tvorbe pre študentov stredných škôl, ktorú organizuje katedra žurnalistiky FF KU v Ružomberku.

Hlavným cieľom šiesteho ročníka celoslovenskej súťaže MEDart 2024 bolo vytvorenie priestoru na prezentáciu mediálnej tvorby stredoškolákov,  porovnať ich prácu s rovesníkmi a poskytnúť spätnú väzbu od profesionálov z médií.

Okrem fotografie a videa súťažilo 104 študentov z 20 stredných škôl z celého Slovenska aj v kategóriách Text a Audio príspevok. Porota zložená z novinárov z celoslovenských médií a akademikov z Katedry žurnalistiky FF KU hodnotila dokopy viac ako 250 príspevkov.

„MEDart 2024 bol veľmi silný. Príjemne ma prekvapila kvalita, ale aj rozhľadenosť a záujem mladých ľudí o rôzne témy, spoločnosť a médiá. Zaujalo ma, že už stredoškoláci vedia, čo chcú, ako to chcú robiť a vedia svoje myšlienky pretaviť do zmysluplného diela, ktoré spĺňa aj mnohé parametre profesionálnej tvorby,”  hodnotil úroveň tohtoročných video príspevkov člen poroty, vedúci Odboru zahraničného spravodajstva RTVS Viliam Hauzer.

Práca s textom, kamerou, zvukom a fotografiou je náročná, plná pravidiel, ale je aj kreatívna. Práve takéto stretnutia pomôžu účastníkom získať profesionálnu spätnú väzbu a zistiť, na akej úrovni sú v porovnaní s ich rovesníkmi,” vysvetlil vedúci Katedry žurnalistiky FF KU Pavel Izrael.

Súčasťou finálového dňa boli pre zúčastnených súťažiacich aj tvorivé workshopy pod vedením jednotlivých porotcov.

Okrem zaujímavých workshopov, bohatých skúseností, dobrej atmosféry si naši redaktori Kristína Pásztorová a Juraj Šoltis odniesli krásne 1. miestoSára Báriová 3. miestokategórii Tlač.

Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

 

Fotogaléria