Školská reklama či faktografia

Je čas volieb. Čas politickej reklamy. Ale to nie je všetko. V priestupnom roku 2020 sa v tomto období kumuluje niekoľko udalostí, ktoré majú vplyv na ďalšie smerovanie rôznych cieľových skupín. Jednou z nich je skupina žiakov deviateho ročníka, ktorí si volia strednú školu. Rôzne vzdelávacie inštitúcie nás cez menej či viac vydarené grafické návrhy plné farieb a ligotavých obrysov svojej kampane snažia presvedčiť o tom najlepšom rozhodnutí, ktoré vyplýva z voľby práve tej ktorej konkrétnej strednej školy. Gymnázium je voľbou prioritne pre tých, ktorí majú ambíciu pokračovať v štúdiu na univerzitách. To naše funguje na Sídlisku KVP už takmer 20 rokov (od roku 2002) a vychovalo niekoľko stoviek úspešných absolventov.

Niekoľko faktov, ktoré by mohli (ale nemusia) pomôcť v rozhodovaní: 

  1. našou snahou nie je byť konkurenciou iným školám, ale alternatívou
  2. kvalitní a prísni učitelia sú zárukou odborného vedenia a prípravy na univerzity
  3. kooperácia s univerzitami, IT firmami (napr. NESS) pomáha nestratiť kontakt s praxou a pracovať na reálnych zadaniach
  4. okrem anglického jazyka ponúkame na výber (ako druhý cudzí jazyk) aj nemecký, ruský, francúzsky, taliansky či španielsky jazyk (za predpokladu minimálneho počtu šiestich prihlásených uchádzačov)
  5. voliteľné predmety od prvého ročníka pomáhajú upevňovať schopnosť voľby a rozhodovania
  6. naši absolventi sa uplatnia na štúdiu na univerzitách (či v praxi) veľmi dobre: Viac tu
  7. v maturitnej skúške dosahujeme výsledky lepšie ako slovenský priemer (nucem.sk)
  8. úspešnosť žiakov v projektoch, súťažiach (rôznej hierarchickej úrovne) nás radí na popredné miesto v selekcii podľa zriaďovateľa
  9. podporujeme vzdelávanie v menších skupinách (čo je trendom)
  10. KVP nie je tak ďaleko, aby sa tam nedalo pohodlne dostať z rôznych častí Košíc do 30 minút

V školskom roku 2020/2021 otvárame triedu gymnázia (ako aj po minulé roky). Kritériá na prijatie do prvého ročníka nájdete v záložke “Prijímacie konanie”.

Gymnázium sv. Košických mučeníkov na Sídlisku KVP v Košiciach je jediným štvorročným gymnáziom v Košiciach, ktorého zriaďovateľom je Košická arcidiecéza a jej súčasť Arcibiskupský úrad. Ten istý zriaďovateľ má vo svojej pôsobnosti v Košiciach aj iné dve základné školy.

Dobré meno školy šíria jej žiaci a absolventi. Gaussovo normálne rozdelenie (viac napríklad tu) za istých podmienok dobre aproximuje pravdepodobnostné rozdelenie absolventov. Najpočetnejšou je skupina všeobecne spokojných, ktorí naše gymnázium podporujú a odporúčajú. Ďalšou je spektrum TOP fanúšikov, ktorí nás prídu pozrieť aj po rokoch, venujú nám komentár na sieti, niečo napíšu, podporia a pomôžu. Poslednou je skupina nespokojných, u ktorých tento status vyplýva z mnohých pohnútok. Veríme, že posledná skupina je najmenej početná. Sme však vďační za všetkých, dokonca sa za všetkých občas aj modlíme. (Ak by sa Vám čítanie zdalo príliš krátke, na tomto odkaze si môžete pozrieť vyjadrenia niektorých našich absolventov, ktoré budú pribúdať https://gym.gkmke.sk/skola/napisali-o-nas/

Gymnázium sv. Košických mučeníkov ako vzdelávacia inštitúcia nezaručí svojim študentom bezstarostný život len z titulu povahy zriaďovateľa. Ponúka však možnosť náročnej intelektuálnej a duchovnej formácie, ktorá môže byť osožná v ďalšom živote. Súčasťou školy je aj základná škola, či základná umelecká škola. Tu druhú v poradí navštevujú gymnazisti pri rozvíjaní svojich umeleckých talentov (nie každé gymnázium túto možnosť má). Tá prvá môže byť užitočná pre súrodencov, známych či ako forma spomienok.

Ak ste nenašli odpovede na Vaše otázky, či myšlienky vyššie, prosím kontaktujte nás na riaditel@gkmke.sk, telefonicky na 055/787 34 21, prípadne si dohodnite osobné stretnutie.

Nie je čas na dlhé články. Snáď je čas na správne rozhodnutie. Alebo aj rozhodnutie sa dá urobiť správnym (medzi inými aktuálnymi v tomto čase aj to stredoškolské).