Neskorá jeseň na GKM

Účelom predmetu umenie a kultúra je rozvíjať tvorivé myslenie, zručnosti a návyky žiakov, formovať ich vlastné názory a hodnotové postoje. Koncepcia predmetu predpokladá uplatňovanie zážitkových metód edukácie, kreatívne chápanie umenia, mimo umeleckého estetična a širšej kultúrnej aktivity človeka. Prostredníctvom zážitkových a skúsenostných metód vyučovania motivovať žiakov, rozvíjať a kultivovať ich osobnosť. Zámerom je, aby aktívna forma vnímania umeleckého diela smerovala k praktickej činnosti spojenej s poznávaním vyjadrovacích prostriedkov.

V kontexte tohto vysvetlenia sa snažíme rozvíjať predmet umenie a kultúra na našom gymnáziu. Žiaci s učiteľmi navštevujú galérie, divadelné predstavenia a vytvárajú zaujímavé kreatívne diela. Takto prakticky prebiehajú niektoré vyučovacie hodiny predmetu umenie a kultúra.

Obrázok: Priestor študentskej čajovne; zdroj: archív školy

Najbližšou akciou, ktorá sa uskutoční v piatok 30.11.2018, bude viazanie adventných vencov. Tie budú po požehnaní na rannej rorátnej adventnej omši v pondelok 3.12.2018 o 6.15 h. (na ktorú Vás, samozrejme, srdečne pozývame) a umiestnené v triedach a v novom priestore, ktorý pripravujú naši šikovní študenti úspešní v projekte podporovanom neformálne vzdelávanie a aktívne trávenie voľného času.

Ďakujeme pedagógom H. Čižmárovej, L. Hromadovej, B. Gutekovej a študentom za starostlivosť o výzdobu priestorov.

Zdroj: statpedu.sk