Úspech študentov gymnázia v súťaži inovatívnych podnikateľských nápadov Aspire Inovation Camp

Aktívna činnosť študentov Gymnázia vo voliteľnom predmete Aplikovaná ekonómia prináša svoje ovocie.  14. februára 2018 reprezentovali piati študenti farby nášho gymnázia na celoslovenskej súťaži.  Už účasť na tejto vyhľadávanej stredoškolskej súťaži je pre študentov predmetu aplikovanej ekonómie, v projekte vzdelávacej inštitúcie JA Slovensko, veľkou cťou a úspechom. Z množstva prihlásených stredoškolákov z celého Slovenska je 100 účastníkov z 20 stredných škôl losovaných v online prenose na fb jaslovensko.

Slovenskí stredoškoláci z celého Slovenska povedali podnikateľom, čo je dôležité pre mladú generáciu v rozhodovaní o svojej kariére. 100 študentov, ktorí sa zúčastnili celodennej súťaže Innovation Camp v spolupráci s AT&T Aspire, pracovalo v 5-členných zmiešaných tímoch na skutočnej výzve. Študenti boli požiadaní, aby vyriešili zadanie od spoločnosti AT&T Slovakia. Otázky zneli  nasledovne: Ako zvýšiť atraktívnosť zamestnania v oblasti IT? Ako by ste motivovali mladých ľudí, aby pracovali v spoločnosti AT&T? U mladej generácie dominuje online  marketing ako napríklad vlog, oddychové zóny v pracovných priestoroch či vzdelávanie a cestovanie.

Tešíme sa  z umiestnenia Lucie Prekopovej, študentky 3.Ag, v tíme 2. Miesto. Blahoželáme Lucii ako aj všetkým piatim reprezentantom Gymnázia – Samuelovi Parlagimu 4.Ag, Lukášovi Simočkovi 3.Ag, Matúšovi Hodermarskému 3.Ag, Tiborovi Szalonovi 2.Ag!

Národné finále súťaže Innovation Camp v spolupráci s AT&T Aspire je podporovaná Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a je na úrovni predmetových olympiád. Organizátormi tejto súťaže sú spoločnosť AT&T Slovakia a vzdelávacia organizácia JA Slovensko. Študenti boli požiadaní, aby predložili nápady na to, čo je podľa nich pri výbere zamestnania dôležité pre mladú generáciu – aké sú ich hlavné motívy, čo ich priťahuje a ako robia kompromisy pri výbere zamestnávateľa. Na konci dňa prezentovali svoju prácu pred porotou, ktorá pozostávala z manažérov AT&T. Tí počas celej súťaže poskytovali poradenstvo študentským tímom. „Pre každú krajinu, ktorá uspeje v 21. storočí, potrebuje pracovná sila správne zručnosti,” hovorí Peter Daly, viceprezident divízie Global Service Management, AT&T. A zároveň dodal: „Projekty, ako je projekt AT&T Aspire, podporujú študentov a vytvárajú im príležitosti na to, aby sa mohli presunúť k lepšej kariére.

Ďakujeme študentom a pedagogičke Mgr. Marcele Martončíkovej.