Úspech nášho časopisu Quo vadis

Štúrovo pero je vo svojom segmente najprestížnejšou súťažou na Slovensku. Tento rok sa súťaže stredoškolských časopisov zúčastnilo spolu 57 časopisov, z ktorých sa náš Quo vadis umiestnil na skvelom 3. mieste. Okrem toho v 3. kategórii – novinárske príspevky stredoškolákov, získala naša redaktorka Kristína Pásztorová vynikajúce 2. miesto za výnimočné spojenie originálnych vlastných fotografií a nevšedného pohľadu na témy vo svojom bezprostrednom okolí.

Časopis Quo vadis vychoval už celý rad odborníkov v grafike i budúcich žurnalistov. Vydávať v súčasnosti školský časopis je viac ako obdivuhodné. Vyžaduje to neraz množstvo ukrojeného voľného času i prebdených nocí. A už len to, že uzrie svetlo sveta, je dôvod na radosť, spokojnosť či malú oslavu. Nejestvuje lepšia kronika školy a študentského života ako práve školský časopis.

Časopis zachytáva život školy a reflektuje netradičný pohľad mladých ľudí na rôzne oblasti kultúrneho, spoločenského a občianskeho života. Študentská aktivita  je zároveň významnou praktickou činnosťou. Študenti sa učia nielen štylizovať a uplatňovať gramatické pravidlá v praxi, ale „pričuchnú“ aj k tajuplným grafickým grifom. Nezabúdame tiež na internetovú verziu, ktorá sa dnes stáva už samozrejmou súčasťou webových stránok škôl.

Tohtoročný 30. ročník Štúrovho pera bol výnimočný. Redakcia časopisu Quo vadis pripravila pri tejto príležitosti špeciálne prekvapenie. Bývalý grafik nášho časopisu Lukáš Simočko navrhol 3D maketu schodišťa Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene, kde sa Štúrovo pero každoročne koná. Veríme, že sa porote darček páčil rovnako ako nám v škole.

 

Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu!

 

Fotogaléria