Redaktorka Quo vadis v prezidentskom paláci

Z tohtoročného jubilejného Štúrovho pera sme si odniesli niekoľko vynikajúcich ocenení. Náš časopis Quo vadis získal spomedzi 57 stredoškolských časopisov úžasné 3. miesto v hlavnej kategórii a umiestnil sa v zlatom pásme. Redaktorka Kristína Pásztorová  bodovala aj  v kategórii  novinárske príspevky stredoškolákov a v silnej konkurencii 65 autorov si odniesla skvelé 2. miesto. Po veľkom úspechu prišlo ešte jedno milé prekvapenie. V utorok 7. mája 2024 prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová pozvala držiteľov prvých a druhých miest súťaže Štúrovo pero do Prezidentského paláca.

Bol to neuveriteľný zážitok stretnúť sa s osobnosťou, ako je ona. Vo svojom prejave pani prezidentka vyzdvihla dôležitosť uchovania demokracie a slobodného slova v našom štáte a  vyjadrila svoju vďaku víťazom súťaže za ich profesionalitu, tvorivú činnosť a prácu, ktorú robia pre spoločnosť.

Ocenila aj organizátorov a porotu za ich úsilie a ochotu odovzdávať svoje poznatky a skúsenosti ďalším generáciám. Z paláca sme odchádzali s pocitom hrdosti, vďaky a plní elánu do ďalšej tvorivej práce.

Myslím si, že táto návšteva znamenala veľa nielen pre nás súťažiacich, ale aj pre organizátorov a novinárov. Dokazujú to aj slová pani prezidentky Zuzany Čaputovej na sociálnej sieti: „Povolanie novinára je predovšetkým služba verejnosti.“

 

Zdroj fotografií: Kancelária prezidenta Slovenskej republiky a Kristína Pásztorová

Fotogaléria