Erasmus+ v Prahe

V rámci projektu Erasmus+ navštívilo v dňoch 3. – 6. júna 2024 šesť žiačok nášho gymnázia s dvomi učiteľkami Prahu. Projekt im priniesol nové skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky.

1.DEŇ

Do Prahy sme pricestovali okolo obeda. Metrom sme sa presunuli k hotelu, v ktorom sme sa ubytovali. Potom naše kroky smerovali na Arcibiskupské gymnázium, kde nás očakával pán riaditeľ školy. V krátkosti nám predstavil školu a ukázal jej priestory. Zaujala nás strecha, z ktorej sme si vychutnali krásny výhľad na Prahu.

Večerný program sme absolvovali v Divadle Radka Brzobohatého. Umelecký zážitok, skvelú zábavu a úsmev na tvári nám vyčarilo predstavenie „FREDDIE – CONCERT SHOW“.

2.DEŇ

Jednou z najzaujímavejších častí programu bolo vyučovanie na Arcibiskupskom gymnáziu. Zúčastnili sme sa vyučovacích hodín a vyskúšali sme si, ako prebieha výučba v inej krajine. Upravili nám rozvrh na tri dni. Mali sme možnosť absolvovať rôzne predmety, ako napríklad český jazyk, anglický jazyk, španielsky jazyk, matematiku či fyziku.

Popoludní sme navštívili rôzne kultúrne a historické pamiatky Prahy, ako je Karlov most, Pražský orloj či Pražský hrad.

3.DEŇ

V stredu sme aj napriek technickým komplikáciám úspešne prezentovali našu kultúru a školu. Myslím, že spev, slovenský kroj a, samozrejme, aj slovenský ľudový tanec všetkých zaujali.

Poobede sme sa nechali očariť Petřínskymi záhradami, odkiaľ bol nádherný výhľad na Prahu.

4.DEŇ

Posledný deň sme opäť strávili v škole. Po vyučovaní nás čakala zdĺhavá cesta domov. Vo vlaku sme si užili veľa zábavy a úspešne sme dorazili do Košíc. Z Prahy sme si priniesli nové skúsenosti, priateľstvá a nezabudnuteľné spomienky.

Účasť v programe Erasmus+ v Prahe bola pre všetkých zúčastnených výnimočnou príležitosťou na osobný a profesionálny rast. Veríme, že podobné výmeny budú pokračovať aj v budúcnosti a prinesú nám i učiteľom ďalšie hodnotné skúsenosti.

 

Fotogaléria