Workshop KyberTímu na SOŠ Kukučínova 23

V bezpečnostných aktivitách s KyberTímom pokračujeme aj v máji.

10. mája 2024 sme sa s KyberTímom opäť vybrali za brány našej školy. Tentokrát sme navštívili Strednú odbornú školu poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Kukučínova 23, kde druháčky Natália a Mirka pripravili bezpečnostné workshopy pre stredoškolákov. Zamerali sa na aktuálne otázky a témy z informačnej bezpečnosti, ktorými ich rovesníci žijú.

Od ochrany osobných údajov sme prešli cez phishing, smishing aj vishing. Podrobnejšie sme sa pozreli na znaky podvodných správ, overovali sme podozrivé odkazy a súbory, neznáme telefónne čísla a diskutovali o tom, ako postupovať v prípade reálnych phishingových správ.

Posvietili sme si aj na naše digitálne stopy a overili sme, či nedošlo k úniku našich údajov. Znalosti stredoškolákov z informačnej bezpečnosti sme preverili krátkym kvízom.

Stredoškoláci na SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku sa aktívne zapájali do diskusie a praktické aktivity realizovali so záujmom. Veríme, že sme im rozšírili obzory v oblasti informačnej bezpečnosti a ponúkli námety na zamyslenie nad tým, ako sa správať v online priestore, chrániť svoje osobné údaje a nestať sa obeťou podvodníkov.

Ďakujeme za milé prijatie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

 

Napísali o nás: https://sospasnavkosice.edupage.org/news/?gtnid=1738#news-1738