Na príjemné posedenie v kruhu priateľov a dobrôt budeme potrebovať (recept) :
- 1 voľný termín (26.10.2018)
- 1 väčšia miestnosť (študentská čajovňa)
- aspoň 50 hladných študentov
- zopár ohľaduplných učiteľov
- veľký výber koláčov, mafinov, tiramisu, sušienok,…
- štipka súťaživosti o titul najlepší koláč Koláčového dňa
Obrázok: Študenti a učitelia počas aktivity; zdroj: archív Lenky Brunikovej
Postup:
Do študentskej čajovne umiestnime stoly, na ktoré opatrne poukladáme pripravené koláče a sladkosti. Vôňa mafinov a sušienok priláka hladných študentov, ktorí odborným okom a následnou degustáciou zhodnotia vizuálnu, ale aj chuťovú stránku ponúkaných zákuskov, aby v súťaži o najlepší koláč dali hlas svojmu favoritovi. Po desiatich minútach ostávajú stoly prázdne, čo svedčí o vysokej kvalite koláčov a ešte väčšom apetíte študentov. Po zvonení sa zúčastnení, prežúvajúci a rozmýšľajúci o tom, ktorý koláč im chutil najviac, odoberajú do učební, kde ich už čakajú učitelia berúc na vedomie ich snahu sústrediť sa na vyučovanie. Po dôkladnom zvážení všetkých chutí a vôní sa väčšina študentov zhoduje na víťazovi, ktorým sa stáva tvarohový koláč od Dominiky Lukáčovej z I.Ag. Držiteľka titulu najlepší koláč Koláčového dňa 2018 si preberá hlavnú cenu – kuchársku knihu. Avšak ani ostatní súťažiaci nemusia smútiť, lebo získavajú pomôcky na pečenie a dobrý pocit, že ich kulinársky čin prispel k príjemne stráveným chvíľam na pôde našej školy.
Obrázok: Študenti a učitelia počas aktivity; zdroj: archív Lenky Brunikovej
Obrázok: Študenti a učitelia počas aktivity; zdroj: archív Lenky Brunikovej
Spracovala: Mgr. Lenka Bruniková