Naši absolventi

To, čo je za nami a to, čo je pred nami, je nič v porovnaní s tým, čo je v nás.

Ralph Waldo Emerson

 

Konečne… zmaturované. Zo srdca nám spadol obrovský balvan – prvá vážna skúška v našom študentskom živote – maturita. Pre mnohých bola najväčšou životnou skúškou, cieľom, ktorý sme sa snažili dosiahnuť. A poviem vám, nebolo to ľahké. Možno aj preto sme si vychutnali slávnostnú chvíľu – odovzdávanie maturitných vysvedčení. Chvíľu, ktorou sme urobili pomyselnú symbolickú bodku za svojím gymnaziálnym štúdiom, aby to nové, čo nás čaká, mohlo začať veľkým písmenom.

 

Vyvrcholením náročného týždňa bolo slávnostné odovzdávanie vysvedčení. Po slávnostnom akte, keď si absolventi z rúk svojich triednych učiteľov prevzali vysvedčenia o vykonaní maturitnej skúšky, nasledovalo oceňovanie študentov.

Nastal čas spomienok, ospravedlnení, ďakovaní, ale hlavne lúčenia. Lúčenia s učiteľmi, ktorí boli pre mnohých inšpiráciou, s mladšími spolužiakmi, ktorých sme spoznali a mnohí sa stali našimi priateľmi, možno prvými láskami a hlavne so SPOLUŽIAKMI, ktorí nám prirástli k srdcu.

 

 

 

Svoju „alma mater“ sme v ten deň neopúšťali ako študenti, ale už ako dospelí zrelí ľudia, ktorých naše gymnázium nepripravilo iba na prekážky, ale aj na výzvy, ktoré nám do života postaví život sám.

Všetkým absolventom prajeme veľa šťastia, úspechov a radosti v profesijnom i v súkromnom živote.

 

Foto: Kristína Pásztorová, 1.Ag

Fotogaléria