ZŠ Janigova opäť u nás

Pokračujeme v sérii workshopov z Informačnej bezpečnosti!

Náš KyberTím pripravil 18. apríla 2023 workshop pre ďalšiu triedu deviatakov zo ZŠ Janigova. Aktivita sa uskutočnila na pôde nášho gymnázia.

Workshop trval dve hodiny a zamerali sme sa opäť na viacero bezpečnostných tém.

Podrobne sme sa zaoberali podvodnými správami, ich znakmi, ale aj spôsobmi, ako sa pred nimi chrániť. Vyskúšali sme si niekoľko online nástrojov na detekciu malvéru v súboroch a podvodných linkoch.

Vysvetlili sme si, čo treba robiť, ak sme sa už stali obeťou podvodu. Podvodné správy žiaci analyzovali vo Phishingovom teste a vyskúšali si aj Tester hesiel a jeho funkcie.

Bližšie sme sa pozreli aj na bezpečnosť mobilov – čo si máme všímať pri kúpe mobilu, ako správne inštalovať aplikácie a udeľovať im povolenia. Na záver sme v krátkom online kvíze našich hostí otestovali zo základných bezpečnostných znalostí.

Deviataci boli skvelí, aktívne sa zapájali do diskusie a všetky pripravené bezpečnostné aktivity zvládli. Dúfame, že bezpečnostné povedomie a informácie, ktoré nadobudli, budú šíriť aj vo svojom okolí, a tak prispejú k zvyšovaniu bezpečnostného povedomia.

 

Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.

 

Foto: Bianka Kuľbagová, 1.Ag