S radosťou v Radosti

Posledný marcový deň sme s KyberTímom opäť navštívili denný stacionár Radosť. Už po druhýkrát sme pripravili pre jeho klientov workshop zameraný na informačnú bezpečnosť. Tentokrát sme sa podrobnejšie zaoberali zabezpečením mobilov a internetového prehliadača.

Dávid z 2.Ag priblížil najprv bezpečnosť mobilných zariadení. Po krátkom teoretickom úvode nasledovali praktické ukážky jednotlivých nastavení v mobile. Všetci si tieto nastavenia vyhľadali a skúmali povolenia aplikácií. Podrobne prehodnotili nutnosť povolení pre konkrétne aplikácie v mobile. Naučili sa, kde tieto nastavenia možno nájsť a prečo netreba každej aplikácii poskytnúť všetky povolenia.

V druhej časti workshopu sme sa zamerali na bezpečnosť internetového prehliadača. Náš odborník Dávid vysvetlil a ukázal, kde tieto nastavenia možno nájsť. Účastníci workshopu vyhľadávali nastavenia vo svojom prehliadači a prehodnocovali ich správnosť a mieru bezpečnosti. Pri praktickej časti workshopu pomáhali Eliška a Kiara zo 4.Ag.

Tradične sme náš workshop zakončili krátkym bezpečnostným kvízom. Otázky boli zamerané na problematiku, ktorej sme sa aktuálne venovali.

Všetkým účastníkom sa kvíz páčil. Podarilo sa im zvládnuť náročné otázky, a tak potvrdiť, že táto aktivita mala zmysel a priniesla im veľa užitočných informácií.

Ďakujeme, že ste nás v Radosti prijali s radosťou a s nadšením. Je to úžasný pocit, keď môžeme odovzdávať informácie, ktoré sme nadobudli pri našom štúdiu ďalej a aj takýmto spôsobom zvyšovať bezpečnostné povedomie medzi ľuďmi. Atmosféra workshopu bola skvelá a tvorivá a sme veľmi radi, že sme mohli byť pri tom. Tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity niekedy nabudúce.

Napísali o nás: https://zpp-radost.sk/informaticky-workshop/

Táto aktivita sa uskutočnila vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.