Určite viem, že potrebujem ľudí

Juraj Zlocha je moderátorom Rádia Mária, ktoré si získava popularitu aj medzi poslucháčmi na Slovensku. Juraj je zároveň na invalidnom vozíku. A jeho príbeh je skutočne zaujímavý. Ako človek s hendikepom však nestráca nádej. Naopak, je povzbudením.

S Jurajom Zlochom sme sa stretli pri prezentácii CD nášho školského zboru. A tam aj padlo rozhodnutie, že navštívi našu školu. Príhodný čas nastal vo štvrtok 8. decembra, kedy slávime slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Veľkú slávnosť a veľké tajomstvo.

V rámci besedy nám Juraj predstavil svoj životný príbeh. Celkom otvorene a bez predsudkov.

Zaspomínal si na čas strávený v ústavnej starostlivosti ako človek vyžadujúci opateru, keďže má detskú mozgovú obrnu. Rozprával o potrebe prijatia, odpustenia a nádeje. Vďaka Jurajovi si uvedomujeme, že každý človek má svoje miesto v spoločnosti a že každý ľudský príbeh je jedinečný. Moderátor Juraj Zlocha dodáva: „Neviem, či ľudia potrebujú mňa, ale určite viem, že ja potrebujem ľudí.“

Študenti mali možnosť aktívne vstupovať do diskusie kladením otázok. Dokonca spolu pripravujú rozhovor do časopisu. To je inklúzia. Nikto nepotrebuje falošnú ľútosť, ale prijatie.

 

Fotogaléria