Študentská firma LOTARING

Študenti tretieho ročníka nášho gymnázia v šk. r. 2022/2023 založili študentskú firmu, ktorej dali názov LOTARING. Hlavným predmetom činnosti tohtoročnej študentskej firmy je poskytovanie služieb a organizácia podujatí.

Určujúcim trhovým prostredím na realizáciu ich činnosti je Spojená škola sv. Košických mučeníkov. Na základe prieskumu trhu si študentská firma zostavila podnikateľský plán. Základný kapitál získala firma predajom maximálneho počtu akcií 100 ks/3 eurá.

Študentská firma zorganizovala úvodné Valné zhromaždenie akcionárov, na ktorom predstavila jednotlivých členov firmy, ich firemné pozície a podnikateľský plán po jednotlivých oddeleniach.

Pre žiakov 2. stupňa ZŠ a študentov gymnázia sa jej podarilo úspešne usporiadať aj pilotné podujatie pod názvom Katarínska zábava.

Prieskumom spokojnosti zákazníkov si študentská firma LOTARING potvrdila svoje presvedčenie a postavenie na trhu vo veľmi priaznivom výsledku.

Už teraz sa jej členovia intenzívne pripravujú na realizáciu ďalších podujatí, na ktoré Vás srdečne pozývajú sloganom: Zabáva nás, baviť Vás !

Fotogaléria

Spracovala: Mgr. Marcela Martončíková