Pomoc ľuďom utekajúcim pred vojnou

Sme vďační našim študentom, ktorí sa v čase svojho voľna venujú dobrovoľníctvu a pomáhajú tak ľuďom utekajúcim pred konfliktom. Sú medzi nimi aj žiaci, ktorí svojimi jazykovými zručnosťami dokážu priamo komunikovať s pricházajúcimi ľuďmi, často vystrašenými a hľadajúcimi prijatie a dôveru.

Ďakujeme aj všetkým vám, ktorí ste v priebehu týždňa prispeli potravinovou zbierkou na pomoc ľuďom ohrozeným vojnou na Ukrajine. Vami prinesené potraviny boli už v piatok čiastočne rozdelené medzi študentov, ktorí sú teraz odkázaní na našu pomoc. Potravinová pomoc bola adresovaná aj ich rodinám, ktoré sa mali v priebehu víkendu dostať na Slovensko a tak im pomohla zvládnuť náročné chvíle, ktoré aktuálne prežívajú. Boli medzi nimi aj maloleté deti i dospelí ľudia.

Naše poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí ste sa rozhodli prispieť na účet Rodičovskej rady IBAN SK24 0900 0000 0005 7500 4707 (do poznámky ste uviedli Ukrajina). Zbierka pokračuje aj naďalej.

Ďakujeme členom Rodičovskej rady za angažovanosť a ochotu pomocť a silnú mieru empatie. Ďakujeme aj učiteľom, ktorí rovnako prispievajú a pomáhajú tak žiakom preklenúť náročný čas.

Chceme vás ubezpečiť, že počas sv. omší v školskej kaplnke myslíme na všetkých dotknutých vojenským konfliktom. Pamätáme aj na všetkých štedrých darcov. Ako veľmi sú teraz adresné slová, “… bol som hladný a dali ste mi jesť, … bol som pocestný a prichýlili ste ma”. Skutočne všetkým ďakujeme za akúkoľvek podporu.

Fotografie zverejnené so súhlasom autorov.