Genetika na kolesách – prednášky

ilustračný obrázok DNA

Genetika na kolesách pripravuje sériu prednášok na vybrané témy z genetiky. Prednášky budú organizované v pravidelných termínoch (vždy v piatok dopoludnia a v pondelok popoludní). Pripravované témy určite budú zaujímavé nielen pre širokú verejnosť, ale pomôžu študentom aj v príprave na maturitu. Prednášateľmi budú lektori, ktorých poznáme z návštev mobilného genetického laboratória na školách.

Prednášky budú realizované prostredníctvom MS Teams ako tzv. live eventsPripojiť sa na ne môže každý individuálne, a to tak, že v  plánovanom čase prednášky klikne na príslušný link, zverejnený na stránke Genetiky na kolesácht. j. nie je potrebná žiadna registrácia vopred. Na pripojenie tiež nie je potrebné inštalovať žiadnu aplikáciu, stačí použiť webový prehliadač. V prípade akýchkoľvek otázok využite kontaktný formulár na stránke www.genetikanakolesach.sk, kde nájdete aj všetky potrebné informácie

Učitelia môžu na prednášku prihlásiť svoju triedu vopred prostredníctvom formulára umiestneného pri linku na prednáškuV tom prípade sú pre nich pripravené materiály, ktoré im môžu pomôcť pri výučbe genetiky. 

Pre študentov je pripravená aj súťaž. V rámci každej prednášky zaznie súťažná otázka, na ktorú môžu študenti odpovedať prostredníctvom kontaktného formulára na stránke Genetika na kolesách do najbližšieho piatku po príslušnej prednáške. Študenti, ktorí počas celej série prednášok získajú najväčší počet správnych odpovedí, dostanú zaujímavé ceny (knihy a tričká s logom Katedry genetiky UK). Bližšie informácie o súťaži sa študenti dozvedia na prvej prednáške.

Prvá prednáška sa bude konať už na budúci piatok 19.2. 2021 o 10:00 a bude na tému DNA ako dôkaz (prednášať bude RNDr. Regina Sepšiová, PhD.).

Ak by študentom lepšie vyhovoval popoludňajší termín, každá prednáška sa okrem piatku dopoludnia ešte zopakuje  v nasledujúci pondelok o 15:00. Anotáciu prednášky ako aj témy ďalších prednášok nájdete na stránke www.genetikanakolesach.sk.

Zdroj foto: https://www.genetikanakolesach.sk/ https://www.dnaera.sk/blog/dna/

Zdroj informácií: https://www.genetikanakolesach.sk/