#IamRemarkable

#IamRemarkable …

… je iniciatíva spoločnosti Google, ktorá umožňuje ženám a nedostatočne zastúpeným skupinám osláviť svoje úspechy na pracovisku i mimo neho.

Viac informácií o tejto iniciatíve: https://events.withgoogle.com/iamremarkable-trainers-sk/

#IamRemarkable …

… je aj názov IT čajovne, na ktorej sa 16. 12. 2020 zúčastnili dievčatá v rámci zapojenia našej školy do projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie. Mali možnosť zažiť interaktívny tréning na zlepšenie sebaprezentácie a vnímania vlastnej hodnoty. Tréningom ich sprevádzala skúsená lektorka a #IamRemarkable Trainer Lenka Hlinková.

Táto globálna aktivita pod záštitou firmy Google obieha celý svet. Od minulého roka ňou prešlo vyše 140-tisíc ľudí a 90% z účastníkov potvrdilo zlepšenie schopnosti odprezentovať seba, prípadne svoje úspechy v nasledujúcich 3 mesiacoch.

obr1 iamremarkable ilustračný obrázok

O svoje zážitky a priebeh celého webinára sa s nami podelila Kiara Koščová, žiačka 2.Ag:

“Webinár sa začal príbehom o dvoch ženách, ktoré nastúpili do novej práce. Mali za sebou takmer rovnakú prax. Po istom čase sa stretli a zistili, že jedna kariérne postúpila a ta druhá ostala skoro na rovnakom mieste ako na začiatku.

Rozdiel medzi týmito ženami bol v sebapropagácii, čiže v tom, ako vie človek sám seba „predať“. V takomto zmysle sa niesol aj celý webinár. Nehovorili sme na ňom, aké sme super alebo čo všetko vieme robiť. Predpokladám, že väčšina zúčastnených mala problém hovoriť o svojich úspechoch. S pomocou lektorky a dievčat, čo sa odhodlali podeliť o svoju skúsenosť, sme sa učili sebaprezentovať a osláviť svoje úspechy tou správnou cestou.

Na konci sme sa všetky zúčastnili zaujímavého experimentu. Rozdelili sme sa do menších skupín a v nich nahlas prečítali niekoľko vecí, v ktorých sme dosiahli úspech alebo sme na ne hrdé.

Naučila som sa veľa o správnej sebaprezentácii a o tom, ako ostať sám sebou, ale zároveň zviditeľniť svoje schopnosti.”

 

Ďakujeme za zaujímavú a podnetnú IT čajovňu a tešíme sa na ďalšie akcie, ktoré našim žiakom ponúka IT Akadémia v spolupráci so skúsenými lektormi a IT firmami.

 

foto a zdroj: Kiara Koščová a https://events.withgoogle.com/iamremarkable-trainers-sk/