Začiatok školského roka a preventívne opatrenia

Milí študenti, Vážení rodiča študentov!

Zdá sa byť vhodný čas, aby ste získali informácie o očakávanom začiatku školského roka 2020/2021.

Nový školský rok začne v stredu 02.09.2020. Neorganizujeme hromadný začiatok školského roka, preto prosíme študentov všetkých ročníkov gymnázia, aby prišli priamo do svojich tried o 8.30 h. Veľmi Vás žiadame o dochvíľnosť, aby sme mohli načas realizovať všetky plánované aktivity.

Bezpečnosť

V škole platí striktné dodržiavanie bezpečnostných a hygienických opatrení. To ako majú byť upravené podmienky výchovy a vzdelávania je uvedené na tejto adrese: https://www.minedu.sk/stredne-skoly-aktualizovane-2682020/. Z dokumentu vyberáme:

  • Pri vstupe do budovy školy je potrebné vydezinfikovať si ruky dezinfekčným prostriedkom, ktorý je vo vstupnej chodbe. Dezinfekčný prostriedok je umiestený aj v každej triede. Pre osobnú potrebu môžete mať k dispozícii aj vlastný dezinfekčný prostriedok.
  • Do 14.09.2020 (vrátane) musia mať študenti po celý čas vyučovania prekryté ústa a nos rúškom. Rúško je potrebné mať aj pri vstupe do jedálne a pri čakaní v rade na obed.
  • Z dôvodu hygienických opatrení platí nariadenie riaditeľky školy o prezúvaní sa žiakov od 3.9.2020. Odporúčame tenisky s bielou podrážkou, ktoré si po skončení vyučovania odložíte vo svojich skrinkách.
  • Žiaci sú povinní mať so sebou aspoň 1 kus náhradného rúška, ktoré majú k dispozícii pre prípad potreby.
  • Je nutné mať vypísaný zdravotný dotazník dotaznik_ziaci a vyhlásenie o bezinfekčnosti vyhlasenie_ziaci
  • Tieto tlačivá je potrebné doručiť triedemu učiteľovi
  • Všetky úradné záležitosti vybavujete prostredníctvom triedneho učiteľa
  • Na obed v školskej jedálni sa odporúčame prihlásiť až od 3.9.2020. Môžete sa prihlásiť telefonicky u vedúcej školskej jedálne na čísle 055/6438753, emailom na jedalen.gkm@gmail.com, prípadne osobne. Vždy uveďte meno a priezvisko a triedu, ktorú navštevujete. Príbor v školskej jedálni budete mať zabalený v ochrannej servítke.
  • Z dôvodu prevencie nie je možné opúšťať budovu školy v priebehu vyučovania a naďalej platí povinnosť evidovať svoj príchod i odchod zo školy v elektronickom označovači pri vrátnici.

Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

Prajeme Vám ešte pekné dni.