Podávanie prihlášok na gymnázium

Pre informáciu uvádzame postup podávania prihlášok na strednú školu a teda aj na naše gymnázium.

Minister školstva určuje termín podávania prihlášok na štúdium na stredných školách zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020.K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti. Teda svojej základnej škole oznámite, na ktorú školu si podávate prihlášku.

Riaditeľ základnej školy odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája 2020. Na prihláškach na štúdium na strednej škole pre školský rok 2020/2021 (ID 056) nie je potrebné vyplniť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

Riaditeľ strednej školy zverejní údaje podľa § 65 školského zákona (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium) do 28. apríla 2020.

Naša edukačná a metodická podpora

Ak by niekto z Vás, ktorí máte prihlášku na naše gymnázium potreboval pomôcť s profilovými predmetmi slovenský jazyk a literatúra a matematika, pokojne nás kontaktujte emailom na riaditel@gkmke.sk alebo zastupca.gkm@gmail.com a nájdeme online spôsob ako sa spojiť a odkonzultovať všetky detaily. Aj v týchto časoch sme Vám plne k dispozícii.

Vždy aktuálne a oficiálne informácie zverejníme na stránke gym.gkmke.sk.