Naša študentka Kristína Radáčiová bodovala v celoslovenskej súťaži MEDart

Vo štvrtok 13. februára sa študenti nášho gymnázia zúčastnili slávnostného vyhodnotenia druhého ročníka celoslovenskej súťaže MEDart. Na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku sa stretli tvoriví mladí ľudia, novinári z praxe a akademici. Do aktuálneho ročníka MEDartu sa zapojilo vyše 70 žiakov stredných škôl z celého Slovenska. Dovedna poslali 140 článkov, fotografií, videí a rozhlasových nahrávok.

Súťažné príspevky hodnotili profesionáli z celoslovenských médií. Branislav Račko z denníka Nový Čas ponúkol v rámci workshopu odborné rady mladým fotografom. Radoslav Zemančík a Marcel Páleš z RTVS mali na starosti workshopy Televízia a Rozhlas.

Nádejným printovým žurnalistom odovzdal svoje „knowhow“ Peter Kováč z denníka SME. Okrem nich sa žiakom a ich tvorbe venovali aj vyučujúci z Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku, ktorá súťaž organizovala. Súťaž MEDart je jedinečná svojou komplexnosťou. Spája v sebe súčasne štyri okruhy mediálnej tvorby a dáva príležitosť jednotlivcom aj skupinám, aby získali profesionálnu spätnú väzbu, stretli sa s novinármi z praxe a vyhrali zaujímavé ceny. Naša študentka Kristína Radáčiová získala 3. miesto v kategórii fotografia. Srdečne blahoželáme.

Spracovala: PaedDr. Helena Čižmárová