Študenti si prevzali Medzinárodnú cenu vojvodu z Edinburghu

Historické priestory kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou boli dejiskom odovzdávania strieborných a bronzových Medzinárodných cien vojvodu z Edinburghu. Slávnostnej ceremónie za prítomnosti predsedu Prešovského samosprávneho kraja, riaditeľa klastra Košice IT Valley, viceprezidentky košickej pobočky spoločnosti NESS a ďalších významných hostí sa zúčastnili aj naši študenti Dominika Lukáčová, Ema Ryšková a Alexandra Voláková ako úspešné absolventky bronzovej ceny.

Program je pre mladého človeka motivačný a vyžaduje mieru trpezlivosti, dôslednosti a pevnej vôle. Podujatia sa zúčastnilo asi 300 mladých ľudí z východného Slovenska. Celá ceremónia mala slávnostný charakter obohatený hudbou a piesňami speváka Tomáša Buranovského.

Stovky zapojených študentov na východe Slovenska podporuje viac ako 200 učiteľov a pracovníkov s mládežou na 55 školách a organizáciách. Program ročne absolvuje viac ako 1,3 milióna mladých ľudí v celom svete. Jednou z jeho hlavných myšlienok je nesúťaživosť jeden voči druhému, ale prekonávanie samého seba. Aj preto sa do neho môže zapojiť akýkoľvek mladý človek vo veku 12 až 24 rokov bez rozdielu.

 

Na našom gymnáziu máme vyškolených 11 pedagógov v rámci programu Vojvoda z Edinburgu. Pozývame ďalších študentov gymnázia zapojiť sa do programu Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu a tak rozvíjať svoj potenciál i zlepšiť si východiskovú situáciu v budúcom zamestnaní.

Tlačovú správu priniesol dňa 3.9.2019 aj denník Korzár, pripájame odkaz: https://presov.korzar.sme.sk/c/22203853/studenti-z-vychodneho-slovenska-si-prevzali-cenu-vojvodu-z-edinburghu.html#ixzz5yUXMDCmA