GKM usporiadalo DOD a prezentovalo sa na Pro Educo

5. a 6. decembra 2018 sa otvorili brány najväčšieho veľtrhu vzdelávania a práce v regióne východného Slovenska po dvanástykrát. Návštevníci mali opäť možnosť získať informácie, ako sa orientovať a rozhodovať pri výbere ďalšieho štúdia na strednej či vysokej škole a konfrontovať sa s ponukou aktuálnych voľných pracovných miest na trhu práce. Podujatie sa konalo v Steel Arénev Košiciach a našim učiteľom i žiakom patril stánok číslo 72. Medzi vystavovateľmi nechýbali už tradične stredné školy z východoslovenského regiónu, slovenské vysoké školy a univerzity. Výraznejšie stúplo i zastúpenie českých vysokých škôl a už spomínaný progres zaznamenala i sekcia ponuky zamestnania, poradenstva a ďalšieho vzdelávania. Veľkou výhodou podujatia je to, že záujemcovia sa konkrétne od žiakov jednotlivých škôl dozvedia informácie, ktoré by z letákov, z plagátov či z internetu nezískali.

Medzinárodný veľtrh vzdelávania Pro Educo sa zameriava primárne na ponuku vzdelávania a uplatnenia sa absolventov základných, stredných a vysokých škôl na trhu práce. Súčasťou veľtrhu je aj bohatý sprievodný program, realizovaný najmä formou prezentácií a seminárov.

Spracovala: PaedDr. Helena Čižmárová


11. decembra 2018 sme organizovali podujatie s názvom Deň otvorených dverí. Bolo určené nielen pre žiakov končiacich ročníkov základných škôl. Cieľom podujatia bolo interaktívnou formou prezentovať ukážky vzdelávacích modulov, poskytnúť informácie o škole, stretnúť sa s učiteľmi, programátormi z NESS i z TUKE. Záujemcovia mali možnosť konverzovať s lektorom, pýtať sa na vzdelávanie v škole, na rozvoj kreatívnych činností, projektového vyučovania, programovania. Zazneli otázky k maturite, k bezplepkovej strave, k cudzím jazykom. Pripravili sme spolu 12 rôznych sekcií podľa predmetov a záujmových oblastí. Návštevníkov podujatia jednotlivými sekciami previedli naši študenti.


Fotografia: Programovanie s Ing. T. Lojkom z firmy NESS, K.D.C.; zdroj: archív školy


Fotografia: Ukážky predmetu Bádateľské aktivity s RNDr. M. Vavrovou; zdroj: archív školy

Poďakovanie patrí všetkým študentom a učiteľom, ktorí boli angažovaní v príprave.

Spracoval: Mgr. Milan Koščo