Od slonej zubnej pasty cez C# a CBG až po Moneta

19. júna 2018  študenti nášho gymnázia prezentovali svoju celoročnú činnosť v povinne voliteľných predmetoch. Musíme uznať, že sa na prezentáciu skutočne dôkladne pripravili.

Ako prví sa predstavili študenti predmetu Bádateľské aktivity pod vedením RNDr. Márie Vavrovej. Efektným spôsobom nám predviedli farebné chemické reakcie pod zaujímavým názvom “slonia zubná pasta”. Nedali sa zahanbiť ani naozaj odborným výkladom k predvedenému experimentu.

Foto: študentky pri príprave experimentu  Zdroj: archív školy

Foto: slonia zubná pasta    Zdroj: archív školy

Ďalšou skupinou boli nádejní programátori, ktorí sa pochválili svojimi aplikáciami vytvorenými v C#. Vďaka patrí dvom programátorom z firmy NESS k.d.c., Tomášovi Lojkovi a Miroslavovi Petrovi, ktorí viedli hodiny programovania počas roka.

Foto:  skupinka nádejných programátorov   Zdroj: archív školy

Študentská firma CBG nás previedla všetkými stupňami od založenia firmy až po jej likvidáciu. Pod vedením Mgr. Marcely Martončíkovej sa študenti zúčastnili aj niekoľkých školení a tí najšikovnejší získali aj ocenenia v podobe certifikátov s medzinárodnou platnosťou.

Foto: viceprezidentka pre ľudské zdroje      Zdroj: archív školy

Študentky, ktoré si vybrali počas roka predmet s názvom Dejiny umenia, pod vedením Mgr. Lucie Hromadovej pripravili vernisáž svojich najlepších diel. V rámci svojej prezentácie pripravili pre nás ostatných aj krátky rýchlokurz jednej z maliarskych techník.

Foto: Mini rýchlokurz z Dejín umenia    Zdroj: archív školy

Na záver si prezentáciu pripravili 4 študenti, ktorí sa počas roka venovali projektu pod názvom DOFE (bližšie informácie o tomto projekte nájdete v článku pod názvom Zvládli sme to (DofE expedícia).

Foto: Dofáci a ich expedícia     Zdroj: archív školy

Fotoreportáž z prezentiády nájdete aj v našom fotoalbume.