GKM v NESSe

5. júna 2018 sa 11 študentov, ktorí počas školského roka absolvovali povinne voliteľný predmet Programovanie, zúčastnilo stretnutia vo firme NESS k.d.c.

Privítali ich známe tváre – Tomáš Lojka a Miroslav Petro – ktorí viedli tento predmet na našom gymnáziu. Úvodnú prezentáciu si pre študentov pripravila ich kolegyňa Dana Šusterová z Recruitment Executive(absolventka nášho gymnázia :-). Stručne, ale zároveň veľmi pútavo, nás oboznámila so zameraním firmy NESS k.d.c. Pôsobivé  animácie, ktoré nás zaviedli do útrob solárnych turbín, nás presvedčili o tom, že programovať takéto monštrum nie je jednoduché.

Nasledovala aktívna časť stretnutia, ktorá otestovala tímovú spoluprácu. To, aká dôležitá je komunikácia medzi členmi tímu, dôvera, odolnosť voči stresu i odhalenie „slabých miest“, si študenti vyskúšali naoko obyčajným hádzaním loptičiek. Do tretice sa im podarilo, z pôvodného 3 – loptičkového skóre, dosiahnuť pekné číslo 14 loptičiek v koši za 2 minúty.

Fotografia: Porada pred 3. pokusom 🙂 ; zdroj: archív školy

Nechýbala ani prehliadka priestorov firmy NESS, kde študenti nazreli do labov (aj monitorov ) programátorov.

Samozrejme, najzaujímavejšiu časť si nechali naši hostitelia na záver.  Relaxačná miestnosť pozdvihla náladu študentom i niekoľkým programátorom, ktorí sa tam v danom čase nachádzali a radi sa podelili o miesto pri kalčete.

Ďakujeme Tomášovi Lojkovi, Miroslavovi Petrovi a jeho kolegom za príjemné a poučné popoludnie.

Fotografia: A ešte fotka na záver; zdroj: archív školy