IT akadémia v prírodovedných predmetoch

Naše gymnázium je zapojené do národného projektu IT akadémia. V druhom polroku školského roka 2017/2018 prebieha v predmetoch fyzika, chémia a geografia pilotné overovanie nových metodík s využitím rôznych IT nástrojov a informačných balíkov a aktivít.

Študenti majú možnosť priamo participovať na priebehu vyučovacej jednotky a prezentovať svoje bádateľské aktivity a nápady, ktoré v priebehu hodiny zdokonaľujú. Využívajú pritom iPady, apple TV, pripojenie na internet, pracovné listy, merací systém Vernier ako ucelený systém školského laboratória a iné pomôcky zamerané na podporu prírodovedného vzdelávania, vedeckého prístupu vo vzdelávaní a efektívneho učenia. Z času na čas Vám prinesieme v rámci publicity projektu informácie o aktuálnom stave riešených aktivít. Pripravujeme zavedenie nových popularizačných predmetov ako napríklad internet vecí, tvorba webových stránok a iné.

V rámci predmetu geografia, ktorý leží na preniku prírodných a sociálnych vied, sa študenti aktívne podieľali na overovaní inovatívnych metodík zameraných na témy albinizmus v Afrike, prognóza populácie sveta, vývoj obyvateľstva Slovenska, tvorba topografickej mapy, navigačné systémy a podobne.

Foto: Overovanie metodiky prognóza populácie v predmete geografia; zdroj: archív školy

“Táto forma vzdelávania a účasť na projektoch je pre nás študentov atraktívne. Pomáha nám lepšie pochopiť deje a procesy v prírodných vedách”, dodáva študentka Patrícia Petrušová. V nasledujúcich týždňoch Vás budeme informovať o ďalších pokrokoch v projekte IT akadémia zriadením samostatnej webovej podstránky na www.gym.gkmke.sk a aktualizovanými článkami.