DofE alebo talent, dobrovoľníctvo, šport a dobrodružstvo

S radosťou oznamujeme, že v školskom roku 2017/2018 majú študenti nášho gymnázia možnosť uchádzať sa o získanie prestížnej Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu (DofE). Stačí prijať výzvy v troch oblastiach a podstúpiť so spolužiakmi dobrodružnú expedíciu.

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu (The Duke of Edinburgh’s International Award, skrátene DofE) je vzdelávací program uskutočňovaný pod záštitou britskej kráľovskej rodiny. Je v ňom zapojených viac ako milión mladých ľudí z viac ako 140 krajín sveta. Na Slovensku je od roku 2015. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu je zameraná na komplexný rozvoj osobnosti mládeže, ktorú podporil aj prezident Andrej Kiska. Kľúčom k rozvoju je talent, dobrovoľnícka práca, športové aktivity a expedícia za dobrodružstvom. Program je jedinečný v tom, že mladí ľudia si v jednotlivých oblastiach sami volia aktivity, ktoré ich zaujímajú. Tí, ktorí sa zapoja do programu, sa stávajú sebaistejšími, cieľavedomejšími, rozvíjajú svoje zručnosti v oblastiach, ako komunikácia, riešenie problémov a líderstvo.

Šancu uspieť má naozaj každý, kto po dobu minimálne šiestich mesiacov dokáže pracovať na dosiahnutí vlastných cieľov. Za svoje úsilie sú študenti oceňovaní prestížnym certifikátom, ktorý má celosvetovú platnosť a hodnotu. Svojou vytrvalosťou a ochotou pracovať na sebe sa môžu mladí ľudia pochváliť pri uchádzaní sa o prácu alebo v prihláške na vysokú školu. Absolventov programu dokonca uprednostňujú aj také prestížne univerzity, akými sú: Harvard, Oxford či Cambridge.

Všetkým našim študentom, ktorí sa do programu zapojili, držíme palce.